Peloponnes 1999
 
peloponnes-map.jpg (69043 byte)
 

Sept.1999 Athen i rushtiden!

Athen.jpg

Å sykle i Athen for første gang, var en opplevelse vi sent kommer til å glemme!! I tillegg til at trafikken var særdeles tett, klarte vi å navigere feil, slik at vi havnet inn i sentrum, i stedet for Pireus. Vi forsto at vi var på feil kurs, da Akropolis dukket opp rett foran oss. Vi tok første hovedvei til venstre, og havnet rett, etter ca en halv times sykling. Ankom Pireus ca 13:00, og siste båt til Poros gikk kl 14:00. Litt flaks skal man ha. Ankom Poros på kvelden så vi bestemte oss for å overnatte der.

Greske motbakker
motbakke.jpg Nesten morgen startet vi optimistiske på veien til Nafplion. Det startet med ca en mil relativt enkel sykling. Etter hvert begynte det derimot å bli mer kupert, og vi så en vei høyt opp i fjellsiden. Vi var enige om at det kunne ikke være den veien vi skulle, men det var det!! Vi syklet oppover i nesten 2,5 time, og det virket som om det aldri skulle ta slutt. Så bar det ned på andre siden, bare for at vi skulle få nesten tilsvarende bakke opp igjen. Ankom Nafplion ut på ettermiddagen rimelig utslitte. 
Nafplion er en by som kan anbefales, men for oss litt utypisk gresk. Flott arkitektur og med en stor borg liggende oppe i fjellsiden. Byen har tidligere vært hovedstad i Hellas.

På vei til Tripoli
Copy of høyt_oppe.jpg (41547 bytes) Klok av skade gjorde vi litt ressorts før neste etappe. Vi ble frarådet å sykle gamleveien, p.g.a. ekstreme motbakker. Vi ble anbefalt å sykle den nye veien, men den fant vi jo aldri (ikke alle veier er like godt merket i Hellas) så vi endte opp å sykle gamleveien likevel. Vi kjøpte inn rikelig med drikke og mat for turen, men det var så vidt det holdt likevel. Det var heller ikke spesielt mange plasser å proviantere. Dette strekket er tynt befolket. Tripoli ligger oppe på en høyslett så temperaturen var betydelig lavere på kvelden, enn ved kysten. Fin by som også er verdt et besøk. Neste dag fortsatte vi videre mot vestkysten av Peloponnes, og vi hadde ei fantastisk sykling i relativt flatt landskap, og med god medvind. Hadde vi hatt mer tid, ville turen ha gått til Sparta, videre ned til sørspissen av halvøya og opp til Kalamata.

Søppel
  Å sykle i Hellas har vært en positiv erfaring, både hva angår, vei kvalitet, biltetthet, og hensynsfulle trafikanter. Det siste har forbauset meg litt, ut fra erfaring fra tidligere ferier (ikke sykkelferier) i Hellas. Men det som er mest skjemmende ved Hellas er alt søppel som ligger slengt langs veien. Jeg vil ikke påstå at det er grekerne selv som forsøpler naturen. Høyst sannsynligvis har de  god hjelp av turister, men det er uansett synd.

Kakovatos i solnedgang
solnedgang.jpg Etter 12-13 mils sykling fra Tripoli ankom vi Kakovatos rett før solnedgang. Neste dag fortsatte vi videre til Patra. Patra er som storbyer flest, men for å få litt liv på kveldene utenom sesongen, kan det være greit å holde seg til større plasser. Resten av strekket mot Athen gikk på 2 dager med overnatting i Xilokastron, videre over Korintkanalen  og til øya Salami.

Flott tur som gav mersmak!!

Distanse: ca 70 mil