Bilbao - Malaga 2017
10.10.2017 Bilbao - Guenes
Spania på langs har lenge vært et mål. Vi fløy med Brussels Air fra Oslo via Brussel til Bilbao.
 
Vi ankom Bilbao kl 13:00 og hadde forhåndsbooket hotell i Guenes ca. 30 km fra flyplassen.
Det ble en liten stopp i Bilbao for å  justerer væskebalansen.
   
11.10.2017 Guenes - Borgos
Etter en noe forvirret innsjekk på hotell, med begrensede spansk kunnskaper, fikk vi til slutt ordnet med hotellrommene.
Vi våknet til tett tåke på morgenkvisten, men det løste seg opp etter en stund. Tempen var 4 grader da vi startet på morgenen, men den kom opp i 28 grader på ettermiddagen. Baskerland var en av de beste sykkelopplevelsen på turen. Flott natur og lite trafikk på veien til Burgos. Første del av strekket har en elevasjon på ca.700 meter.
   
12.10.2017 Burgos - Penafiel
Etter en liten tur rundt i byen Burgos fortsatte vi videre mot Penafiel. Vi hadde beregnet dagsrutene ut fra Google Maps og ikke tatt høyde for grusveier. Derfor ble dagsdistansen en del lenger, enn planlagt og vi endte opp med mørke sykling de første kveldene.
 
13.10.2017 Penafiel - Beserril
Penafiel hadde et fantastisk slott liggende på en høyde mitt i byen. Etter en frokost på byen dro vi videre mot forhåndsbestilt hotell i Beserril. Dagen bø på alt. Grusveier, Segovia  og skikkelige motbakke. Kl. 19:00 var vi på 1027 meter og hadde en sammenhengende motbakke på 18 km opp til 1880 meter i vente. Vi var på toppen kl 21:00 og hadde en eksepsjonell nedtur til Beserril. Vi trillet ca 700 meter ned til hotellet med begrenset lys på sykkelen og begynnede krampe i hendene, pga all bremsingen.
   
14.10.2017 Beserril - Toledo
Turen til Toledo var preget av flatt høyland og landbruksområder. Alt gikk greit helt til vi skulle sykle inn i Teledo. Der gikk veien vi syklet på over til motorvei og vi måtte finne en alternativ vei. Det ble mye feilsykling på tildels veldig dårlige grusveier. Det ble (igjen) mørke sykling inn til Teledo.
 
     
   
15.10.2017 Toledo - Ciudad Real
PÅ grunn av den sene ankomsten til Toledo, fikk vi kun sett byen på vei ut.
https://en.wikipedia.org/wiki/Toledo,_Spain
   
 
 16.10.2017

Ciudad Real - Azuel

Fin sykling også her med flatt landskap med lite trafikk. Relativ sen ankomst også til Ciudad Real. Etablering på hotell, dusj og middag. Det er vel det jeg kan huske av byen.
   
           
 
   
17.10.2017 Azuel - Cordoba
Vi overnattet i fjell landsbyen Fuencaliente, før turen gikk videre mot Cordoba, På vei til Cordoba, var vi innom byen Montoro. Vi ankom Cordoba akkurat i det et heftig regvær startet. Vi rakk en tur rundt den kjente moskeen i Cordoba. Den dekker et helt kvartal. SE bilder Cordoba moske.
 
     
18.10.2017 Cordoba - Pendrera
Turen Prendera bydde igjen på variasjon. Morgen startet med regn (vi slapp heldig unna), grusveisykling og bakkekjøring på slutten. Pendrera er det ikke mye å si om. Hotellet lå i et landbruks / industri område med mange løshunder.
 
             
   
19.10.2017 Pendrera - Malaga
Turen fra Pendrera til Malaga var en sjarmør etappe. Nedoverbakke og medvind (litt). Det var faktisk første dag på turen vi hadde medvind.
   
  Det var i alt 8 punkteringer på turen og jeg sto ikke for noen av dem..... "Punktering 8" var ventilløsning ;-)
 
20.10.2017 Malaga flyplass

Flott tur fra nord til sør i Spania. Tildels flott landskap, bra tempratur opp til 30 grader, lite trafikk og flotte middelalderbyer. 9 av 10 dager med sol og litt motvindt. (I følge Gøran sterk kuling ;-) )
   
  Avslapping på hotellet, for hjemreise.
  Totalt 1113 km