Yorkshire 1995 

Yorkshire_map.jpg (89170 bytes)

 

 

1995 På tur til York

på tur.jpg Reiste via Oslo til Newcastle med Braathens. Turen gikk ned lands østkysten, for vi svingte sørvestover ned mot York. Brukte 2 dager på turen. 

Camping i York
 y camping.jpg Vi kom relativt sent fram til York, men effektiviteten, når det gjaldt å få opp telt, lage mat og dusje, har etter hvert blitt upåklagelig. York er selvfølgelig også en plass man skulle hatt bedre tid.

Motbakker
stigning.jpg Vi hadde tidligere erfart motbakkene i Dartmoor sør for Exeter, men bakkene i enkelte områder av Yorkshire sto ikke mye tilbake.

Overnatting bak fjøsen
overnatting.jpg På vei mot vestkysten hadde vi en stopp i Grisbeck, men maken til merkelig plass har vi aldri vært på. P.g.a. at det begynte å bli mørkt spurte vi om muligheter for å slå opp teltet for natten i nærheten av puben. Men vi var vist ikke velkommen der, tiltross for at vi var tre kjekke gutter (muligens luktet vi litt, men ikke noe verre, enn det) Vi følte oss tvunget til å fortsette, og det var allerede blitt mørkt så det var ikke spesielt trivelig. Vi forsøkte i neste landsby, men der fantes det ikke noen ledige senger på B&B. Folk var i all fall trivelig her, og henviste oss til bonden litt lengre opp i gata. Der fikk vi satt opp teltet bak fjøsen. Det ble dårlig med dusj den dagen, men vi gikk på pub uansett. 

Isle of Man
man.jpg Etter å ha blitt servert varm tea til frokost, fortsatte vi videre. Målet var Heysham og fergen over til Man. Vi rakk fram i god tid til fergen, og fergeturen over tok ca 4 timer. Campingplassen i Douglas ligger i grei avstand til sentrum. Det ble ikke så mye sykling på Man, men vi var iallfall over i Peel på vestsiden. 

Matpause på vei til Allonby
matpause.jpg Problemet i de tett befolkede områdene er biltettheten. Dessuten har engelskmennene av en eller annen grunn funnet ut det skal være kantstein også langs hovedveiene. I tillegg har de delvis felt ned reflekser av plast eller metall i asfalten slik at i enkelte områder bare er 10-20 cm å sykle på. At tungtrafikken passerer kontinuerlig gjør ikke saken noe bedre. Det oppstår lett farlige situasjoner og punkteringer/velt under slik forhold. Enkelte ganger på turen vurderte vi sterkt å gå av syklene, og gå i stedet, av sikkerhetsmessige grunner. Det verste strekket var faktisk siste dagen fra Allonby til Newcastle.

Kaldt
kaldt.jpg (39629 bytes) I tillegg til at det en del utrivelig sykling på vei til Newcastle, regnet det som .... Derfor var vi tvunget til et ekstra pub besøk. Her ses 2 forfrosne sykelister utenfor puben, rett før oppstart på de siste 2 milene inn mot Newcastle.

Våt camping
våt camping.jpg Skuffelsen var stor da vi endelig kom fram til Newcastle camping sent på kvelden. Campingen var nemlig ikke åpen, og det fantes ikke noe B&B i nærheten. Vi fant derimot en pub, og fikk i det miste skiftet t-shirts. Ved stengetid satte vi opp teltet rett utenfor. 

Newcastle by night
uteliv.jpg Etter ei våt natt fortjente vi hotellrom i Newcastle. Vi fikk oss en velfortjent dusj, og deretter en tur ut på byen. Vi startet med et overdådig indisk måltid. Deretter oppsøkte vi så mange utsteder som mulig. Newcastle var en positiv overraskelse, med trivelige folk, og skikkelig uteliv.

Trail the dog
trail.jpg For å få T-shirtsen måtte vi besøke minimum fem forskjellige navngitte puber/barer. Tommen viste seg som en meget god navigatør, og ledet de heller animerte artsfrendene trykt rundt løypa.

Distanse: ca 75 mil